Részegen utazott Uberrel, majd 17 millió forintos számlát kapott kézhez

Megosztás

A férfi ugyan jól érezte magát, de annyira nem ütötte ki magát, hogy ne emlékezzen, ez merő képtelenség, hogy ennyit utazott volna.

A 22 éves Oliver Kaplan igencsak meglepődött, amikor egy átbulizott éjszaka után másnap felébredt. A manchesteri férfi, miután barátjával átmulatta az éjszakát, ugyanúgy Uberrel ment haza, mint már sokszor, ám ezúttal egy igen vaskos számlát kapott. A cég 35 427,92 fonttal, vagyis több mint 17 millió forinttal akarta megterhelni a számláját – írta meg a Manchester Evening News.

Bár azt tudta, hogy jól érezte magát az éjszaka, abban biztos volt, hogy ekkora összeget nem autózott el. Éppen ezért az Uber ügyfélszolgálatához fordult, hogy kiderítse, mi történt pontosan. Jól tette, kiderült ugyanis, hogy a rendszer valamiért azt érzékelte, hogy Ausztráliában tette le őt a sofőr, így az utazásért nem a szokásos 10-11 fontot (4800–5300 forint) akarta felszámolni a rendszer. Hogy ez hogyan lehetséges, azt maga a cég sem tudja, hiszen elvileg nem is lehet olyan utat tervezni Uberrel, ami Angliából Ausztráliába megy.

Az Uber jelezte, hogy természetesen nem kell kifizetnie az összeget, csupán 10,73 fontot (kb. 5200 forint), a kellemetlenségért pedig elnézést kért a cég. A legnagyobb szerencse, hogy a férfinek nem volt ennyi pénz a számláján, azt visszakapni ugyanis minden bizonnyal macerásabb lett volna.

A vállalat mérnökei már dolgoznak, hogy megtalálják a hiba forrását. (via Hvg)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek